کد خبر: 15499
تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۸
لاهوتی

پیام خانواده - نایب رئیس اول کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت پیوستن ایران به FATF در شرایط فعلی کشور، گفت: پیوستن به FATF می‌تواند به کاهش فشارهای اقتصادی کمک کند.

به گزارش پیام خانواده؛ مهرداد لاهوتی روز دوشنبه درباره واکنش تند برخی سیاسیون و نمایندگان مجلس علیه بررسی دوباره FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: پیش از این FATF در مجلس نهم به تصویب رسید و شورای نگهبان برخی از بندهای آن را تصویب کرد و برخی از بندها هم به تصویب نرسید تا این مصوبه به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شود و مجمع تشخیص در آن زمان این مصوبه را بلاتکلیف گذاشت.

نایب رئیس اول کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی افزود: در دولت چهاردهم با درخواست رئیس جمهور و موافقت رهبر معظم انقلاب رسیدگی به این مصوبه در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گرفت تا باردیگر موضوع FATF ، CFT و لوایح پالرمو در مجمع بررسی شود.

نماینده مردم لنگرود در مجلس در تعریفی از مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: مجمع تشخیص به این معناست که اگر موضوعی بخواهد خلاف قانون اساسی یا خلاف شرع به قانون تبدیل شود، مجمع وارد عمل شده و مصلحت نظام را برای آن موضوع در نظر می‌گیرد و نسبت به بررسی آن اقدام می‌کند. برهمین اساس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این زمان طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب موضوع FATF، CFT و لوایح پالرمو را بررسی می‌کند. البته هر تصمیمی که مجمع تشخیص درباره آنها بگیرد قابل احترام است.

به گزارش ایرنا، اف‌ای‌تی‌اف (FATF) یک سازمان فرادولتی است که سیاست‌ها و استانداردهای مبارزه با جرایم مالی، از جمله پولشویی و تامین مالی تروریسم را طراحی و ترویج می‌کند. همچنین CFT کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسیم است و کنوانسیون پالرمو به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرائم سازمان‌یافته فراملی گفته می‌شود.

در شرایط فعلی کشور، FATF یک ضرورت است

وی با بیان اینکه در شرایط فعلی کشور، FATF یک ضرورت محسوب می‌شود تاکید کرد: با توجه به فشارهای اقتصادی به کشور، FATF می‌تواند به کاهش این فشارها کمک کند. البته این به معنای حل تمام مشکلات اقتصادی کشور با بهره بردن از FATF نیست. از طرفی بیشتر بندهای FATF در زمانی که آقای طیب‌نیا (وزیر امور اقتصاد و دارایی دولت یازدهم) تصویب و اجرا شد و فقط موضوعات مربوط به CFT و لوایح پالرمو باقی مانده است.

لاهوتی ادامه داد: حتی کشورهای دوستی نظیر روسیه و چین از ایران خواسته‌اند که جمهوری اسلامی مسائل خود را در FATF حل کند تا همکاری بهتری در مسائل تجاری و اقتصادی بین این کشورها انجام شود و برخی از چالش‌ها در مراودات برای صادرات و واردات رفع شود.

مجلس و دولت فضای اجتماعی و سیاسی کشور را به سمت آرامش سوق دهند

این نماینده مجلس تاکید کرد: در چنین شرایطی، باید مجلس و دولت فضای اجتماعی و سیاسی کشور را به سمت آرامش سوق دهند و در برابر برخی مسائل که دولت چهاردهم آنها را پیگیری می‌کند، مانند مذاکره با آمریکا، فضای تنش‌زا در جامعه ایجاد نکنند.

نماینده مردم لنگرود در مجلس با بیان اینکه تصمیم به مذاکره با آمریکا توسط حاکمیت اتخاذ می‌شود، گفت: همه دولت‌ها در ادوار مختلف انقلاب اسلامی یک حلقه واسط بین حاکمیت و طرف مقابل مذاکره بودند و اگر قرار بر مذاکره باشد، این تصمیم حاکمیت است و دولت در مرحله نخست این تصمیم قرار نگرفته است.

نباید نماینده یا فعال سیاسی بر خلاف تصمیم حاکمیت اظهار نظر شخصی ارائه دهد

نایب رئیس اول کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: شورای عالی امنیت ملی متشکل از سران قوا، فرماندهان نظامی و انتظامی و سایر مقامات عالیرتبه کشور هستند و در حقیقت بخش مهمی از حاکمیت محسوب می‌شوند و اگر این مسئولان تصمیم گرفتند که مذاکراتی انجام شود، من نماینده یا مسئول باید از این تصمیم تبعیت کنیم و قرار نیست هر فرد مسئول، نماینده یا فعال سیاسی براساس اظهارنظر شخصی ارائه دهد.

لاهوتی اضافه کرد: حتی مصوبات شورای عالی امنیت ملی باید به تایید رهبر معظم انقلاب برسد که نشان می‌دهد تمام ارکان نظام درخصوص مسائل مهمی از جمله مذاکرات تصمیم‌گیری می‌کنند. به عبارتی وقتی نظام و حاکمیت براساس افق بلندمدت جمهوری اسلامی تصمیم به مذاکره گرفتند، قطعا نباید نمایندگان مجلس یا احزاب و گروه‌های مختلف نسبت به این تصمیم موضع مخالفی اتخاذ کنند.

وی با اشاره به فرمایشات اخیر رهبر معظم انقلاب اظهار کرد: ایشان در بیانات خود کشورهای اروپایی را از آمریکا تفکیک کردند مبنی بر اینکه باب گفت‌و گو و مذاکره با کشورهای اروپایی باز است. حال اگر نماینده یا فردی از گروه‌های مختلف سیاسی در برابر فرمایشات ایشان موضع مخالفی اتخاذ کند، در حقیقت خلاف میثاق ولایت‌پذیری حرکت کرده است. لذا ضروری است در این مسیر تندروی و کندروی نکنیم.

رئیس جمهور همیشه به مشورت و اطاعت پذیری از رهبری تاکید دارند

این نماینده مجلس در ادامه سخنان خود با بیان اینکه مسعود پزشکیان رئیس جمهور را بیش از ۱۶ سال در دوره‌های مختلف مجلس می‌شناسد، گفت: آقای رئیس جمهور همیشه به موضوع مشورت، پیروی و اطاعت پذیری از رهبری تاکید داشتند. حتی این رویکرد رئیس جمهور انتقادهایی را به همراه داشته است در حالی که آقای پزشکیان اعتقاد راسخ به رهبری و ولایتمداری دارند و در چنین شرایطی که رئیس جمهور با رهبر معظم انقلاب و ارکان نظام همسو است، نباید برخی از نمایندگان و گروه‌های سیاسی فضای کشور را بدتر کنند.

لاهوتی خاطرنشان کرد: از همکاران خود در مجلس می‌خواهم از حق نظارتی و بیان نظرات خود در صحن مجلس استفاده کنند، اما در مسائلی از جمله سیاست خارجی وقتی حاکمیت تصمیم‌گیری می‌کند، نباید حرف‌های متضاد، مخالف و متفاوتی گفته شود. چرا که نتیجه آن آسیب به کشور و انقلاب اسلامی است.

به گزارش ایرنا، محسن دهنوی سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام روز یکشنبه ۲۳ دی ماه از آغاز بررسی لوایح پالرمو و CFT در کمیسیون‌های این مجمع خبر داد.

گزارش کارشناسی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره لوایح CFT و پالرمو پس از نهایی‌شدن، برای جمع‌بندی و اظهار نظر در اختیار کمیسیون مشترک مجمع تشخیص مصلحت که متشکل از اعضای منتخب مجمع است، قرار می‌گیرد.

برخی نمایندگانِ مجلس روز دوشنبه ۲۴ دی ماه به بهانه بررسی مجدد این لوایح در مجمع تشخیص مصلحت نظام، تلاش کردند با فریاد، اعتراض و استفاده از کلمات رکیک در صحن علنی مجلس در مورد FATF حاشیه‌ها را بر متن غلبه دهند، اما پاسخ قالیباف با اشاره به نظر رهبر انقلاب پاسخی به این حواشی بود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 2 =